pozadina3

Kontinuirana edukacija

Seminari

Mentorstvo

Radionica

Sertifikacija

U fokusu

Pripremeni kurs za APC RICS

u NUPSu Vivienne Spurge, preko 15 godina je predsedavajuća na APC panelu u Engleskoj
NUPS
2020-01-13T22:37:41+01:00
u NUPSu Vivienne Spurge, preko 15 godina je predsedavajuća na APC panelu u Engleskoj

Novi IVS Standardi

Za informacije u vezi knjige IVS standarda obratite se NUPSu. 31.01.2020 u NUPSu seminar povodom početka primene standarda.
NUPS
2020-01-13T22:39:39+01:00
Za informacije u vezi knjige IVS standarda obratite se NUPSu. 31.01.2020 u NUPSu seminar povodom početka primene standarda.
0
NUPS


Broj rešenja upisa u imenik akreditovanih udruženja:
401-00-2349/2017-16

Broj rešenja upisa u imenik organizatora za stručnu obuku:
153-00-158/2017-16

Broj rešenja upisa u imenik za organizatora kontinuirane edukacije:
401-00-2350/2017-16

Pristup za članove

iiBV Welcomes Carla Nunes, CFA, MBA

Toronto, March 15, 2019 – The International Institute of Business Valuers announces the appointment of Carla Nunes to the Education Committee.

Based in Philadelphia, Carla Nunes is a Managing Director in the Office of Professional Practice with Duff & Phelps, where she provides firm-wide technical guidance on a variety of valuation, financial reporting and tax issues. Prior to this role, Carla was part of the Valuation Advisory Services practice, focusing on the valuation needs of primarily consumer and industrial product firms at Duff & Phelps and its predecessor firms, PricewaterhouseCoopers and Standard & Poor’s. She has over 22 years of experience providing a variety of valuation, financial analysis, and tax services.

https://iibv.org/iibv-welcomes-carla-nunes-cfa-mba/

Ugovor o licenci između NUPS i iiBV

                                                                                                                                            

Nakon nekoliko godina saradnje na organizovanju međunarodno prepoznatih kurseva za procenu kapitala u Srbiji, na engleskom jeziku, Nacionalno Udruženje Procenitelja Srbije (NUPS) je potpisalo Ugovor o licenci  sa International Institute for Business Valuation (iiBV ) za kurseve za procenu kapitala koji će se održavati u Srbiji, na srpskom jeziku, pri čemu je između iiBV i American Society of Appraisers (ASA) postignut sporazum da kursevi na srpskom jeziku budu akreditovani od strane ASA.

Sporazum između NUPS-a i iiBV predstavlja istorijski momenat u edukaciji svih zainteresovanih procenitelja kapitala u Srbiji jer je do nedavno međunarodno prepoznata edukacija bila uglavnom dostupna zaposlenima u poznatim revizorskim kompanijama, što kroz njihove izvršne  “inhouse” treninge a nešto i kroz iiBV i/ili ASA kurseve. Lakši i povoljniji pristup međunarodno prepoznatoj edukaciji za procenu kapitala, na srpskom jeziku, će omogućiti harmonizaciju prakse u ovoj oblasti i izdizanje kvaliteta procena i među svim proceniteljima koji posluju u svojim manjim kompanijama. Domaći procenitelji kapitala će, uz neophodan uslov vezan za edukaciju, i ispunjavanjem svih ostalih uslova biti u prilici da steknu međunarodno najpoznatiju akreditaciju za procenu kapitala – ASA.

Danijela Ilic, FRICS, REV, Predsednik NUPS-a je prokomentarisala da “ iako već nekoliko godina unazad iiBV održava kurseve za procenu kapitala na engleskom jeziku u NUPS-u, napravljen je veliki iskorak u podršci domaćih procenitelja kapitala tako što im je sada omogućeno praćenje edukacije i na srpskom jeziku. Ugovor o licenci podrazumeva redovno ažuriranje edukativnog materijala od strane iiBV kuratora kurseva koji su prepoznati i kao iskusni procenitelji kapitala i kao eksperti u prenošenju znanja.”


https://iibv.org/the-international-institute-of-business-valuers-iibv-announces-agreement-for-accreditation-of-courses-in-local-languages-accepted-by-the-american-society-of-appraisers-asa/


http://www.appraisers.org/Disciplines/Business-Valuation/bv-news-and-events/2018/10/15/asa-and-iibv-announce-agreement-for-accreditation-of-courses-in-local-languages


Izveštaj za medije     press release koji je izdao iiBV


Valuers from Europe, North America and China attend TEGoVA’s Spring Meeting in Dubrovnik, Croatia

he beautiful and historic city of Dubrovnik provided the backdrop for an eventful TEGoVA General Assembly hosted by the Croatian Association of Court Expert Witnesses and Valuers (HDSVIP) on 18th May 2019. The Assembly was attended by 90 delegates representing 45 valuer associations from 24 countries including Canada.

https://www.tegova.org/en/p4f0e8982b8730

TEGoVA generalna skupština u Atini: Usvojena odluka o pripremi evropskih standarda za procenu kapitala

Na inicijativu udruženja-članica TEGoVA-e koje među svojim članstvom imaju i procenitelje kapitala ali i zbog sve većeg interesovanja procenitelja nepokretnosti koji žele da diversifikuju svoje usluge na tržištu, upravnom odboru TEGoVA predložena je priprema evropskih standarda za procenu kapitala. UO TEGoVA je odobrio ovu inicijativu i stavio na glasanje na generalnoj skupštini u Atini. Inicijativa je odobrena i od strane generalne skupštine i time je TEGoVA napravila istorijski iskorak jer je do sada bila prepoznata kao organizacija koja okuplja najbolje eksperte iz oblasti procene nepokretnosti, izdaje evropske standarde za procenu nepokretnosti i profesionalne oznake REV, REVC i TRV.

TEGoVA će u najkraćem roku sastaviti komisiju od vrhunskih eksperata iz redova svojih članova i početi sa pripremom evropskih standarda za procenu kapitala. Ovi standardi će pre svega biti prilagođeni potrebama procenitelja nepokretnosti koji takođe rade i procene kapitala.

U budućnosti, TEGoVA će se baviti analizom neophodnih a nedostajućih znanja i veština kod procenitelja nepokretnosti koji se žele razvijati u oblasti procene kapitala.  TEGoVA će podržati obrazovne inicijative usmerene ka pružanju takvih programa.


https://www.tegova.org/en/p561f9f4504887

Professional Insight: Analysing the value of a brand

From football clubs to commercial banks, luxury fashion houses to countries – Brand Finance measures the strength and value of brands throughout the world.

Upon joining the IVSC earlier this month, we spoke to CEO and founder, David Haigh, to find out more about their work and the growing importance of brand in assessing and driving business value.

https://www.ivsc.org/news/article/professional-insight-analysing-the-value-of-a-brand

European Banking Authority (EBA) experts share insights on new valuation handbook

Last month the EBA published a new Handbook on Valuations for Purposes of Resolution.  It follows extensive collaboration with national resolution authorities and the Single Resolution Board (SRB) and seeks to provide guidance on the practical steps of the valuation process.

https://www.ivsc.org/news/article/european-banking-authority-eba-experts-share-insights-on-new-valuation-handbook

© Copyright - NUPS 2018