Nacionalno Udruženje Procenitelja Srbije (NUPS)  već devetu godinu u kontinuitetu vrši edukaciju sudskih veštaka i stručnih lica koja vrše procenu vrednosti nekretnina kao i svih lica koja se u svom poslu sreću sa izveštajima procene vrednosti nekretnina.

Od 2016. godine NUPS je dobio ISO 29990 sertifikat kao edukativni i ispitni centar za ‘Procenu mašina, opreme i postrojenja’, i od tada vršimo edukaciju procenitelja mašina, opreme i postrojenja, koji nakon završene edukacije stiču deo uslova neophodnih za dobijanje ISO 17024 sertifikata za tu delatnost. Prva grupa procenitelja mašina, opreme i postrojenja je već sertifikovana sa ISO 17024 u 2016. godini.

NUPS je rešenjem Ministarstva finansija broj 153-00-158/2017-16 upisan u imenik Organizatora stručne obuke za sticanje državne licence procenitelja nepokretnosti.

Jezik na kome se odvijaju predavanja je srpski jezik. Literatura koja prati predavanja i program je na srpskom jeziku. Dodatna literatura je takođe na srpskom jeziku, ali može biti i na engleskom. Svu literaturu učesnici dobijaju u elektronskom obliku na CD-u.

Edukativni program se odvija u NUPS edukativnom centru (ili putem interneta) koji je opremljen potrebnom opremom za ovaj program. Prostor je klimatizovan, učionica je prostrana, svaki kandidat ima svoj zaseban sto, u učionici su obezbeđeni projektor, platno, magnetna tabla kao i računar za prezentovanje materijala. Tokom pauze predavanja ispred učionice se nalazi osveženje i kafa, a takođe je obezbeđen i poseban toalet za učesnike programa.

 

Cena edukativnog programa za članove NUPS-a je 800 eura dok je za ostale zainteresovane cena 1100 eura, bespovratno u slučaju sprečenosti pohadjanja, osim u slučaju bolesti i privremene onesposobljenosti za rad, po prodajnom kursu Eurobank. Na navedene cene se obračunava i dodaje PDV.

Sve uplate je moguće izvršiti na račun NUPS-a, 250-1230000725091-13 kod Eurobank banke. Postoji mogućnost odloženog plaćanja na tri rate.

Cena ispita, zajedno sa izradom potvrde o pohađanom edukativnom programu i položenom ispitu, je 200 eura u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Eurobank banke na dan uplate, bespovratno. Na navedene cene se obračunava i dodaje PDV. Ispit se prijavljuje i plaća nezavisno od programa, a svaki izlazak na ispit ili njegov deo zahteva uplatu ispitne prijave.

Ukoliko ste zainteresovani potrebno je da nam dostavite Vaše kontakt podatke, broj polaznika kao i podatke o preduzeću, ukoliko plaća pravno lice. Za uplate iz inostranstva šaljemo posebno uputstvo za uplatu uz odgovarajući račun.

Za sve dodatne informacije, prijave i instrukcije za plaćanje,  možete se obratiti na email  office@procenitelji.org.rs

Priprema i prethodni zahtevi i kvalifikacije za učesnike u edukativnom programu ne postoje. Nema ograničenja za učesnike po pitanju polne, verske i nacionalne pripadnosti.

Tokom predavanja nije dozvoljena upotreba elektronskih uređaja poput mobilnih telefona, pejdžera i sl. Učesnici programa će biti upozoravani na početku časa od strane predavača o neophodnosti da se ti uređaji isključe.

Broj učesnika je ograničen na maksimalnih 20 po grupi.

Učesnici su obavezni da pohađaju pun sadržaj kursa, u skladu sa ISO 29990 standardima. Neispunjavanje obaveze prisustva će se odraziti na kontinuiranu i finalnu evaluaciju učesnika. Odsustvom na više od 5% od planiranog programa se gubi mogucnost polaganja ispita, a program se mora obnoviti, pri cemu obnova slusana programa nije oslobodjena plaćanja ukupne cene ovog edukativnog programa.

Učesnici koji ne budu shvatili materiju ili ne učestvuju na aktivnostima na času, bice identifikovani i pozvani na ličnu opservaciju instruktora i ako je neophodno biće im obezbeđen dodatni trening.

Učesnici programa na kraju svakog modula popunjavaju anonimnu anketu u svrhu  unapređenja naseg programa.

Svi učesnici programa imaju pravo i mogućnost da upute svoju žalbu tokom održavanja programa. Žalbe se predaju elektronski, na email adresu office@procenitelji.org.rs.

Bilo kakvu žalbu u ovom postupku razmatra Upravni odbor NUPS nakon čije odluke kandidat više nema pravo žalbe u okviru internog postupka NUPS-a.

Učesnik ima pravo da na rezultat njegove žalbe uputi prigovor STAREGISTER-u.