RECOGNISED  EUROPEAN  VALUER

– REV, OZNAKA IZVRSNOSTI U PROCENAMA NEKRETNINA –

 

REV status je znak izvrsnosti u proceni vrednosti nekretnina, koji pokazuje međunarodnim i lokalnim klijentima da je procenitelj kvalifikovan prema dosledno visokim evropskim standardima procene. Od svog začetka dodeljuju ga vodeća udruženja za procenu vrednosti širom Evrope.

Slova „REV“ omogućavaju inostranim investitorima da identifikuju lokalne procenitelje koji su kvalifikovani prema prepoznatljivom evropskom nivou. Ovo daje i velikim i malim lokalnim firmama priliku da se uključe u stalno rastuće tržište za klijente panevropskih investitora.

Ipak najveći uticaj REV-a je na lokalne klijente. U vremenu ekonomske neizvesnosti, lokalni klijenti traže profesionalce sa posebnim znanjem i iskustvom koji im mogu pomoći da donesu teške odluke u vezi investiranja i iznosu ulaganja. U tom slučaju, konkurentska prednost za REV procenitelje leži u njihovom zagarantovanom minimalnom nivou obrazovanja i iskustva i sposobnosti da tumače globalne i lokalne uticaje na procene koji proizilaze iz pokazanog poznavanja Evropskih standarda za procenu vrednosti(EVS) .

REV procenitelji prikazuju inicijale ‘REV’ iza svog imena na svojim vizit kartama, dobijaju numerisani REV pečat za svoje izveštaje o proceni i nalaze se u TEGOVA REV onlajn registru koji gledaju klijenti i praktičari širom Evrope.

Ukoliko ste zainteresovani za sticanje REV statusa, molimo vas da kontaktirate Sekretarijat NUPS-a na office@procenitelji.org.rs ili na +381112421961

 

KAKO STEĆI REV STATUS

 

Zahtev za dobijanje statusa REV može predati aktivni procenitelj nekretnina koji zadovoljava zahtevane uslove postavljene od strane udruženja koje je član TEGOVA i koje je autorizovano da dodeljuje i upravlja REV status tako što je dokazalo da raspolaze efektivnim sistemom kvaliteta kako bi osigurali da pojedini podnosioci zahteva ispunjavaju potrebne uslove ( AMA – Awarding Member Association)

Lokalno udruženje procenitelja sa statusom AMA ocenjuje pojedinačnog podnosioca zahteva za dobijanje REV statusa kako bi utvrdilo da li ispunjava zahteve postavljene od strane TEGOVA da može da koristi slova oznake REV (Recognized European Valuer – priznati evropski procenitelj)

Jednom odobrenu, procenitelj može da koristi REV oznaku pet godina, posle čega status mora da se obnovi.

Svi detalji šeme su dostupni na upit kod TEGOVA Sekretarijata na E-mail :  info@tegova.org

Na linku: https://procenitelji.org.rs/rev-oznaka/recognized-european-valuer/ su navedeni uslovi koje NUPS, u saglasnosti sa zahtevima TEGOVA propisuje za postizanje REV statusa u Srbiji.