Aktuelno stanje na tržištu nekretnina u Srbiji i regionu – pregled prethodne godine i projekcije – da li će „tamni oblaci” nad tržištem zaobići nepokretnosti? – 2 CPD

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da uzmete učešće na predstojećem seminaru, koji će se održati uživo u NUPSu, Grčića Milenka 39, III sprat Beograd (ulaz iz Gospodara Vučića):

 

Aktuelno stanje na tržištu nekretnina u Srbiji i regionu – pregled prethodne godine i projekcije – da li će „tamni oblaci” nad tržištem zaobići nepokretnosti?

Predavač: Filip Leskaroski

22. februar 2023. sreda

od 15:00h-16:30h

Grčića Milenka 39. III sprat, Beograd

 

Seminar se boduje sa 2 CPD boda za REV i licencu za procenitelje nepokretnosti u skladu sa Zakonom o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

 

Agenda:

 1. blok predavanja:
 2. a) Kratak uvid u makroekonomske okolnosti u vezi sa tržištem nekretnina u Evropi u 2023. godini (sa naglaskom na njen istočni deo)
 3. b) Srbija i Balkan – gde je tržište nepokretnosti danas i kuda se krećemo (poređenje sa prošlim krizama, sličnosti i razlike između istih)
 4. c) Kretanje građevinske industrije u regionu, zašto inflacija i kamatne stope danas moraju biti ključne reči Googlepretrage svakoga od nas u industriji nekretnina ako želimo da predvidimo trendove

 

5 minuta opciona pauza

 

 1. blok predavanja:
 2. a) Do kada možemo očekivati tržište poput današnjeg? Šta kažu centralne banke Evrope i Srbije – zbog čega su naredna 24 meseca krucijalna za industriju nekretnina?
 3. b) Na koji način postaviti objektivniju procenu razvoja srpskog i regionalnog tržišta u pomenutom periodu (kreiranje lista nekretnina koje su podložnije uticaju krize, tipova nekretnina i specifičnosti prolaska kroz turbulentne periode i sl)
 4. c) Bliska budućnost nekretnina u Srbiji: presek i projekcije ritejl sektora, kancelarijskih prostora, industrijskih i rezidencijalnih objekata, garaža i zemljišta
 5. d) Kriza i lokalni ishodi: šta bi mogao biti plod slabije aktinosti na tržištu nekretnina u Srbiji?
 6. e) Q&A diskusija

 

 

Cilj seminara je precizno definisanje trenutnog stanja na srpskom i regionalnom tržištu nekretnina kroz analizu dostupnih pokazatelja sa tržišta nepokretnosti, ali i makroekonomskih indikatora povezanih sa finansijskim tržištima koja značajno utiču na razvoj industrije. Pored toga, tri vrste poređenja koje će pratiti ceo seminar – finansijska, istorijska i geografska komparacija – pružiće učesnicima seminara unapređenu mogućnost procene razvoja tržišta nekretnina u narednim godinama i poslovnu pripremu učesnika na tržištu za izazove koji su pred nama.

 

Kome je seminar namenjen? Seminar je namenjen pre svega proceniteljima nepokretnosti, mašina i opreme, kapitala, korisnicima izveštaja procene i agentima za nekretnine, ali može biti od velikog značaja i zaposlenima u bankama i drugim finansijskim institucijama.

 

Filip Leskaroski je konsultant za investicije i nekretnine sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom. Vlasnik je firme “Leskaroski – Real Estate & Consulting” iz Beograda. Pored bogatog profesionalnog internacionalnog iskustva na tržištu kapitala u Nemačkoj i u korporacijama u Slovačkoj, Filip je takođe aktivni individualni investitor na tržištima u nekretnina Evropi. Dva puta je bio učesnik startap takmičenja poznatih akceleratora u Evropi, prvi put bečkog biznis akceleratora weXelerate, da bi potom bio u konkurenciji 174 projekta najvećeg takmičenja u Češkoj pod nazivom Nápad roku. Mаsterirаo je nа smeru Evropske studije nа Fаkultetu društvenih i ekonomskih nаukа Univerzitetа Komenski u Brаtislаvi, a osnovne studije je završio nа Fаkultetu političkih nаukа u Beogrаdu. Pored maternjeg srpskog, tečno govori engleski i slovački, a služi se nemačkim i češkim jezikom.

 

 

*Broj mesta je ograničen

*Uživo prenos nije obezbeđen

 

Molimo sve zainteresovane da svoje prijave (ime i prezime učesnika, email, podatke o platiocu) dostave putem emaila na office@procenitelji.org.rs

 

Napomena:

Radi izdavanja potvrde kontinuiranog profesionalnog usavršavanja (CPD potvrde) neophodno je:

 • da je uredno izvršena prijava organizatoru
 • da je izmirena obaveza prema organizatoru
 • prisustvo seminaru uz obavezno evidentiranje prisutnosti (potpisivanjem na listu prisutnosti)