Sedmi SEE NPL Forum 17. novembar 2023.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Nacionalnog udruženje procenitelja Srbije (NUPS) i ove godine institucionalni pokrovitelj tradicionalnog poslovnog SEE NPL Forum koje organizuje New Angles Consulting. Sedmo izdanje SEE NPL Foruma, održaće se 17. novembra u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i putem onlajn platforme.

Ovogodišnji SEE NPL Forum uvršten je u program kontinuiranog profesionalnog usavršavanja procenitelja, prisustvo Forumu donosi 7 CPD bodova učesnicima licenciranim proceniteljima i REV ali i REV-BV sertifikovanim proceniteljima.

U nastavku možete preuzeti preliminarnu agendu –  Sedmi SEE NPL Forum_Program

Više informacija o SEE NPL Forum možete naći na sledećem linku www.seenplforum.com

Zainteresovani procenitelji se mogu prijaviti za učešće popunjavanjem online forme na sledećem linku: https://seenplforum.com/registration-for-valuers/

Napomena organizatora: Uplata kotizacija se mora vršiti isključivo preko pravnih lica.

 

Niže vam prenosimo pozivno pismo organizatora:

„Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da kompanija New Angles Consulting pod institucionalnim pokroviteljstvom Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije (NUPS) organizuje tradicionalni poslovni SEE NPL Forum. Sedmo izdanje SEE NPL Foruma, održaće se 17. novembra u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i putem onlajn platforme.

Srdačno Vas pozivamo da budete jedan od učesnika na ovogodišnjem Forumu. Forum nudi jedinstvenu mogućnost za sticanje novih znanja i informacija o aktuelnim trendovima u industriji, kao i proširenje mreže poslovnih poznanstava, što je ujedno i glavni razlog zbog kojih se posetioci vraćaju svake godine. Pridružite nam se i iskoristite priliku da razmenite znanja, iskustva i podelite mišljenja sa lokalnim i regionalnim ekspertima. Više informacija o kotizaciji i registraciji, možete pronaći na sledećem linku https://seenplforum.com/.

Više informacija o načinu CPD bodovanja:

Nacionalno udruženje procenitelja Srbije (NUPS) pod čijim institucionalnim pokroviteljstvom se organizuje NPL Forum Vol.7, je organizator kontinuiranog profesionalnog usavršavanja i upisan je u Imenik organizatora kontinuiranog profesionalnog usavršavanja Ministarstva finansija RS. Ovogodišnji SEE NPL Forum uvršten je u program kontinuiranog profesionalnog usavršavanja procenitelja, prisustvo Forumu donosi CPD bodove učesnicima – licenciranim proceniteljima, REV i REV-BV sertifikovanim proceniteljima. U skladu sa Agendom, licencirani procenitelji, REV i REV-BV sertifikovani procenitelji dobijaju 7 CPD bodova za prisustvo na konferenciji SEE NPL Forum.

Šta donosi SEE NPL Forum Vol.7?

Sedmo izdanje SEE NPL Foruma fokusiraće se na najnovije trendove i razvoj tržišta problematičnih potraživanja u Jugoistočnoj Evropi, sa posebnim osvrtom na značaj finansijske stabilnosti u bankarskom sektoru, uticaj regulatornih mera na učesnike na tržištu i trendove u oblasti procena nepokretnosti koje leže u osnovi obezbeđenih NPL-ova, ekonomske i finansijske krize. Uz smanjenje regionalnih nivoa problematičnih kredita uglavnom zbog napora lokalnih vlasti i ažuriranja propisa, tržište problematičnih kredita postalo je važan deo zdravog finansijskog sistema i ekonomije za njegovo dobro funkcionisanje.

O čemu će se diskutovati:

  • Ekonomski pregled i trendovi na globalnom finansijskom tržištu sa posebnim osvrtom na Jugoistočnu Evropu. Koje industrije će se najverovatnije suočiti sa izazovima u plaćanju dospelih obaveza u narednih 12 meseci, a koje su pokazale veću otpornost tokom prethodne godine?
  • Kada i koju vrstu problematičnih kredita možemo očekivati u neminovnom novom talasu?
  • Strategije banka u upravljanju NPL portfolija
  • Uticaj nove politike nulte emisije ugljenika na portfolije nekretnine – prilika(za šta) ili teret?
  • Strategije za privlačenje novih investitora u region – pregled dostupnih proizvoda i klasa imovine (potrošački NPL-ovi, BNPL-ovi i sekundarni krediti iz neuspelih sekuritizacija)
  • Struktura tržišta zajmoprimaca (potrošački/korporativni krediti) i njihov uticaj na procenu budućeg obima NPL-a
  • Sekundarna tržišta – kakva je ponuda?
  • Trendovi na tržištu nekretnina i njihov uticaj na obezbeđena NPL portfolija – pregled tržišta Jugoistočne Evrope. Procenjivanje vrednosti nepokretnosti u trenutnim ekonomskim okolnostima i potencijalni rizici u donošenju odluka o kreditnom finansiranju
  • Različite vrste kolaterala i najbolje prakse procene vrednosti kolaterala. Koji su modeli procene vrednosti nekretnina pokazali kao najtačniji
  • Upotreba novih tehnologija na tržištu NPL

Ko će prisustvovati?

Imaćete prilike da učestvujte u informativnim i inspirativnim razgovorima sa najvažnijim imenima na tržištu problematičnih kredita Jugoistočne Evrope. Forum će okupiti zajednicu stručnjaka u oblasti NPL-a, uključujući predstavnike regionalnih regulatornih tela, banaka, servisera, investitora, kao i advokate, finansijske savetnike, investitore i procenitelje za prodaju i akviziciju problematičnih kredita, stručnjake iz oblasti nekretnina i stručnjaka za upravljanje procesom restrukturiranja, kao i mnoge druge.

Više informacija o SEE NPL Forumu možete naći na sledećem linku www.seenplforum.com. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate na office@seenplforum.com.

Iskreno se nadamo da ćemo imati priliku da Vas ugostimo na događaju.

Srdačan pozdrav,

Jasna Nedić, Direktor,

New Angles Consulting „